Σελίδες

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ



ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ 


Η Λέσχη Ανάγνωσης της Αγιορειτικής Εστίας έχει ως σκοπό την προώθηση της βιβλιοανάγνωσης και της καλλιέργειας μιας στενότερης και ουσιαστικότερης σχέσης με το βιβλίο. Κατά τις μηνιαίες συναντήσεις στο Μέγαρο Νεδέλκου, τα μέλη της Λέσχης διαβάζουν και αναλύουν βιβλία λογοτεχνικά, ιστορικά, ποιητικά κλπ., ανταλλάσσοντας μέσα από συζητήσεις τις προσωπικές τους απόψεις και οπτικές ανάγνωσης.
Η περιπέτεια της κατάκτησης  του βιβλίου δεν είναι μόνον ατομική υπόθεση. Χρειάζεται και συνοδοιπόρους. Ελάτε να διαβάσουμε, να αναλύσουμε και να αποκαλύψουμε τα μυστικά της ανάγνωσης και του καλού βιβλίου. Αποκλειστικά για βιβλιόφιλους.

Λειτουργία Λέσχης Ανάγνωσης 

Κατά την πρώτη συνάντηση των μελών της Λέσχης, γίνεται η γνωριμία και αναπτύσσονται οι στόχοι του προγράμματος καθώς και τα προνόμια που έχουν τα μέλη.
Στην ίδια συνάντηση επιλέγεται και το πρώτο βιβλίο προς ανάγνωση (συνήθως το πρώτο βιβλίο προτείνεται από τον συντονιστή της λέσχης), ορίζεται η ημερομηνία της επόμενης συνάντησης καθώς και το μέλος το οποίο θέλει να πραγματοποιήσει μια μικρή έρευνα για το προτεινόμενο βιβλίο και τον/την συγγραφέα ούτως ώστε στην επόμενη συνάντηση να μοιραστεί τα στοιχεία της έρευνας με τα υπόλοιπα μέλη.
Από την δεύτερη συνάντηση και μετά η λειτουργία είναι λίγο πολύ η ίδια. Η συνάντηση ξεκινά με την παρουσίαση της έρευνας που είχε αναλάβει ένα μέλος και ακολουθεί η συζήτηση για το βιβλίο, η οποία είναι ανοιχτή και είναι «απαραίτητη» η επέμβαση όλων των μελών. Ο σχολιασμός ξεκινά με γενικές παρατηρήσεις – σχόλια και όσο περνάει ο χρόνος εμβαθύνει σε πιο εξειδικευμένες παρατηρήσεις.
Αφού εξαντληθούν τα σχόλια και οι παρατηρήσεις, τα μέλη αποφασίζουν για το επόμενο βιβλίο προς ανάγνωση. Κάθε μέλος έρχεται προετοιμασμένο για την δική του πρόταση την οποία κοινοποιεί στα υπόλοιπα μέλη. Η επιλογή γίνεται κατόπιν συζήτησης και κοινής απόφασης. Λίγο πριν την λήξη της συνάντησης ορίζεται η ημερομηνία της επόμενης συνάντησης ούτως ώστε τα μέλη να μπορούν να διαχειριστούν σωστά το χρόνο ανάγνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου