Σελίδες

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Τελευταία συνάντηση του καλοκαιριού!Μετά από μικρή καθυστέρηση, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου η τελευταία συνάντηση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης για τη φετινή «αναγνωστική» περίοδο, στον κήπο της Αγιορειτικής Εστίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε και σχολιάσαμε το βιβλίο του Γιάννη Ατζακά με τίτλο «Λίγη φλόγα, πολλή στάχτη», το οποίο είχαμε θέσει στη τελευταία μας συνάντηση ως το βιβλίο προς ανάγνωση και σχολιασμό. Ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα ενώ η συγγραφέας και μέλος της Λέσχης μας, Αρχοντούλα Διαβάτη, σχολίασε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο το εν λόγω βιβλίο και μας ανέφερε πολύτιμες πληροφορίες για τον συγγραφέα, λόγω της προσωπικής τους γνωριμίας. 
 Ακολούθησε η κλήρωση δύο αντιτύπων του φωτογραφικού Καταλόγου της Αγιορειτικής Εστίας με τίτλο «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος». Οι τυχεροί της κλήρωσης ήταν ο Χρήστος Τζίκας και η Βάσω Κορομηνά, οι οποίοι χάρηκαν πολύ για την απόκτηση του πολυτελούς τόμου με τις φωτογραφίες των τεσσάρων ξένων φωτογράφων Zbigniew Kosc, Ali Borovali, Valery Bliznyuk και Zoran Purger. Τους ευχόμαστε να το χαρούν και η τύχη πάντα να τους χαμογελά. 
 Για  την επιλογή του βιβλίου του καλοκαιριού ακολουθήσαμε μία διαφορετική διαδικασία απ’ ότι συνήθως. Όλα τα μέλη έγραψαν σ’ ένα χαρτάκι την πρόταση τους για το βιβλίο του καλοκαιριού, για το οποίο είχαμε συμφωνήσει ότι δεν θα ανήκε στην θεματική μας ενότητα «Σύγχρονοι Θεσσαλονικείς Συγγραφείς» αλλά θα ήταν ελεύθεροι να επιλέξουν όποιο τίτλο ήθελαν. Μετά από δεύτερη κλήρωση, το βιβλίο του καλοκαιριού που θα διαβάσουν όλα τα μέλη, είναι το έργο του Αλέξη Σταμάτη, με τίτλο «Οδός Θησέως». 
 Η βραδιά έκλεισε με συζήτηση γύρω από τα βιβλία, γύρω από τη νέα θεματική ενότητα που θα επιλεγεί τον Σεπτέμβριο ενώ δεν έλειψαν και οι κουβέντες για ταξίδια και προτάσεις για καλοκαιρινούς προορισμούς.
Σας ευχόμαστε όλες και όλους Καλό Καλοκαίρι και καλές αναγνώσεις!!!
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο: 
 O Στέφανος είναι ένας νεαρός προγραμματιστής σε μια μεγάλη εταιρεία πληροφορικής. Zει σε έναν απόλυτα ορθολογιστικό κόσμο, πιστεύοντας ότι για όλα στη ζωή υπάρχει μια εξήγηση. Ξαφνικά στην καθημερινότητά του μπαίνει μια γυναίκα, η Eλένη. Tο σύστημα «Στέφανος» αρχίζει να αποσυντονίζεται, ο έρωτας ταράζει τη μηχανιστική αντίληψη του σύμπαντός του, ωστόσο οι αντιστάσεις στη διαφοροποίηση είναι ακόμα ισχυρές. Kάποια στιγμή όμως γίνεται το αναπάντεχο: η Eλένη εξαφανίζεται υπό μυστηριώδεις συνθήκες. H απουσία της αγαπημένης του θα οδηγήσει τον Στέφανο σε μια σκοτεινή αναζήτηση, στην οποία σταδιακά θα ανακαλύψει ότι οι μέθοδοι που έχει μάθει να χρησιμοποιεί ως τώρα δεν του είναι επαρκείς. H λύση αυτού του περίπλοκου μυστηρίου απαιτεί όχι μόνο άλγεβρα αλλά και φωτιά, όχι μόνο πρόγραμμα αλλά και φαντασία, όχι μόνο ορθολογισμό αλλά ευελιξία και ρίσκο, μα πιο πολύ απ' όλα: ν' αφήσει την καρδιά του να χτυπάει στους ρυθμούς της πραγματικής, απρόβλεπτης ζωής. Για να φτάσει ως το τέρμα της διαδρομής και να βρει τον άνθρωπο που αγαπά, ο Στέφανος, ο προγραμματιστής, εκτός από τα εμπόδια που θα βρει στο δρόμο του πρέπει να ξεπεράσει κι ένα μεγαλύτερο: να μάθει ποιος στ' αλήθεια είναι. Mπορεί όμως ένας άνθρωπος να συγκρουστεί με την ίδια του τη φύση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου