Σελίδες

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

3ο συνέδριο «Μ. Καραγάτσης 2014» στη Λάρισα και τη Ραψάνη



Το συνέδριο «Μ. Καραγάτσης» είναι μια συνάντηση λογοτεχνικού προσανατολισμού, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2007, με πρωτοβουλία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας (Νομαρχία Λάρισας), του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Λάρισας και με συνδιοργανωτή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προς τιμήν του Μ. Καραγάτση.
Με τριετή ρυθμό (2007, 2010) πραγματοποιήθηκαν ήδη δύο συνέδρια στα οποία συμμετείχαν καταξιωμένοι ομιλητές.
Το Συνέδριο της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5, 6 Απριλίου 2014 στη Λάρισα και τη Ραψάνη.
Διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, τον Δήμο Τεμπών, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Η συμμετοχή στο συνέδριο θα είναι δωρεάν για ομιλητές/-ήτριες και ακροατές/-άτριες.
Λεπτομέρειες για τις δυνατότητες διαμονής στην Λάρισα για άλλες πρακτικές πληροφορίες και για τις παράλληλες πολιτισμικές εκδηλώσεις που θα οργανωθούν, θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαρτίου 2014.
Ως θέμα του φετινού συνεδρίου επιλέχθηκε το εξής:«Η παρουσία της Θεσσαλίας στη νεοελληνική λογοτεχνία από την ενσωμάτωση (1881) μέχρι το Β’ παγκόσμιο πόλεμο».
To φετινό συνέδριο «Μ. Καραγάτσης» προσεγγίζει το θέμα της παρουσίας της Θεσσαλίας στη νεοελληνική λογοτεχνία της περιόδου 1881-1940.
Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι, αποτίνοντας φόρο τιμής στον Μ. Καραγάτση, να φέρουν σε επαφή μέλη της ερευνητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα οποία, δημιουργώντας συνθήκες για γόνιμο επιστημονικό διάλογο, να προάγουν τη μελέτη της θεσσαλικής γραμματείας  στην προαναφερόμενη περίοδο.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου