Σελίδες

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Διαβάζοντας την Κωνσταντινούπολη #1

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για την νέα περίοδο, συνάντηση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης της Αγιορειτικής Εστίας. Η νέα περίοδος ξεκίνησε με πολύ κέφι και ενθουσιασμό, καθώς στην παρέα μας προστέθηκαν πολλά νέα μέλη, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Η συνάντηση ξεκίνησε με τον σχολιασμό του βιβλίου «Η Τύφλωση» του Ελία Κανέττι. Οι απόψεις για το εν λόγω βιβλίο ήταν άκρως ενδιαφέρουσες, καθώς αναλύθηκαν πολλά στοιχεία του βιβλίου, ενώ επικεντρωθήκαμε στο γεγονός της αντιπαράθεσης του πνεύματος με την πραγματικότητα, ένα χαρακτηριστικό που κυριαρχεί τόσο στην προσωπικότητα, στις σκέψεις και στην ζωή του πρωταγωνιστή, του διάσημου σινολόγου Κην,  όσο και στων υπολοίπων ηρώων του έργου.

Ακολούθως τα μέλη ενημερώθηκαν για την πρόταση της θεματικής ενότητας της νέας περιόδου η οποία έχει τον τίτλο: «Διαβάζοντας την Κωνσταντινούπολη». Πρόκειται για μια ενότητα, κατά την οποία θα ασχοληθούμε με βιβλία που έχουν ως κεντρική αναφορά την Πόλη, είτε σε μορφή μυθιστορήματος, είτε σε μορφή μαρτυρίας, διηγήματος κ.λπ. Η πρόταση έγινε αποδεκτή και έτσι μετά από συζήτηση και ψηφοφορία, επιλέχθηκε ως το πρώτο βιβλίο της ενότητας να είναι το έργο του Θωμά Κοροβίνη με τίτλο «’55».
Ταυτόχρονα συζητήθηκε και η προοπτική της υλοποίησης ενός ταξιδιού στην Πόλη, γεγονός που ευχαρίστησε πολλούς και έδωσε μια άλλη πνοή στην συνάντηση.

Κατά την συνάντηση, ξεκίνησε δειλά δειλά και μία νέα δράση της Λέσχης Ανάγνωσης. Η δράση αυτή έχει να κάνει με την ανταλλαγή βιβλίων. Όλοι λίγο πολύ έχουν στη βιβλιοθήκη τους, διπλά βιβλία, ή βιβλία που έχουν διαβάσει και θα μπορούσαν να τα ανταλλάξουν με άλλα βιβλία. Τα βιβλία αυτά λοιπόν, γίνονται ευπρόσδεκτα στις συναντήσεις μας και μέσω μίας ιδιαίτερης διαδικασίας ανταλλάζουν ιδιοκτήτες. Το σκεπτικό μας λοιπόν είναι: «Κοπιάστε όλοι με κάποιο βιβλίο για να λάβετε ένα άλλο».

Η επόμενη συνάντηση των μελών της Λέσχης, καθορίστηκε για την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου